Wat is een boutique coffee roastery?

Specialty coffee en een kleinschalige ambachtelijke koffiebranderij met extreme focus op smaak en kwaliteit (m.a.w. een boutique coffee roastery) zijn de sleutel tot het ontgrendelen van unieke smaken in hoogwaardige koffiebonen. Dit wordt bereikt door zorgvuldige teelt, ideale geografische en plaatselijke omstandigheden (“terroir”) en de vaardigheden van de koffiebrander.

De vaardigheid van de koffiebrander in het ontwerpen van het perfecte roast profile, brengt de specifieke smaakkenmerken die in de koffieboon zitten naar voren. De smaakoliën, die vrijkomen tijdens het brandingsproces van de koffiebonen, zijn delicaat en volatiel. Door de koffie met de juiste technieken (met dank aan gepassioneerde en onderlegde barista’s) te extraheren krijgen we een perfect kopje koffie.

Het proces van het creëren van boutique-koffie (*) vereist speciale aandacht in elk stadium, van groeien en oogsten (de koffieboer) tot roosteren (de koffiebrander) en zetten (de barista). Dit niveau van zorg gaat verder dan dat van het typische koffieproductieproces, zelfs voor specialty coffee. Steenberg Koffie is gespecialiseerd in uitstekend beoordeelde, niet-alledaagse koffies, om de beste smaak van specialty coffee te garanderen. Ons doel als boutique koffiebranderij is om een persoonlijke en onvergetelijke koffie-ervaring te creëren voor onze klanten.

(*) Boutique-koffie verwijst naar ambachtelijke koffie in kleine batches die wordt geproduceerd met behulp van hoogwaardige bonen en unieke, ambachtelijke technieken. Dit type koffie is vaak afkomstig uit specifieke regio’s of boerderijen en wordt vaak beschouwd als van hogere kwaliteit dan in massa geproduceerde koffie. Het proces van het maken van boetiekkoffie vereist speciale zorg en aandacht in elke fase, van het groeien en oogsten tot het branden en brouwen/extraheren van de koffie door een barista. Het doel is om de unieke, inherente smaken van de bonen naar voren te brengen en een echt uitzonderlijke en gedenkwaardige koffie-ervaring te creëren.