Pour Over Showdown: Hario V60 vs Chemex vs Kalita Wave – Welk systeem past het beste bij jou?

Hieronder staan de belangrijkste gelijkenissen en verschillen tussen de Hario V60, Chemex en Kalita Wave pour over systemen:

Gelijkenissen:

  • Alle drie de systemen zijn ontworpen om handmatig koffie te zetten door middel van pour over.
  • Ze vereisen allemaal speciale filters, die ervoor zorgen dat de koffie gelijkmatig wordt geëxtraheerd en geen gruis bevat.
  • Ze zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je de hoeveelheid koffie die je wilt zetten kunt aanpassen.

Verschillen:

  • De Hario V60 heeft een kegelvormig filter en een grote opening aan de onderkant, waardoor de koffie een diepere smaak krijgt. Het vereist echter wel meer precisie bij het zetten.
  • De Chemex heeft een dikke filter en een glazen karaf, wat resulteert in een heldere, pure koffie. De karaf kan ook dienen als mooie serveerkan.
  • De Kalita Wave heeft een platte bodem met drie kleine gaatjes in de bodem van de filterhouder. Dit zorgt voor een gelijkmatige extractie en een lichtere body. Ook is de Kalita Wave over het algemeen makkelijker in gebruik door de constante waterstroom en de vereiste precisie is lager.

Kortom, alle drie de systemen zijn geschikt voor handmatig “filter” koffiezetten, maar ze hebben elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Welk systeem het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en koffiezetervaring.

Je koopt best een Chemex als je op zoek bent naar een eenvoudig, elegant en duurzaam systeem om een heldere en pure koffie te zetten.

Een V60 koop je als je op zoek bent naar een precisie-instrument om de diepte en complexiteit van je koffie te ontdekken.

Een Kalita Wave is een gebruiksvriendelijk en consistent pour over systeem met een gelijkmatige extractie voor een lichtere body koffie.

Kalita Wave Dripper

Chemex Pour Over

Hario V60