Mijn filosofie

Mathieu Van Steenberge

Hallo nieuwsgierige koffieliefhebber of toevallige passant. Ik ben Mathieu en nooit gedacht dat ik op mijn veertigste koffie zou ontdekken. Ik hou van eten en drinken maar koffie lustte ik écht niet. Af en toe onderwierp ik me aan een smaaktest (ik wou namelijk begrijpen wat mensen zo lekker vinden aan koffie). Helaas kwam ik steeds tot dezelfde conclusie: koffie is niets voor mij.

Tot ik op een dag een espresso proefde en er een nieuwe wereld van smaken en geuren voor me openging. Onmiddellijk was ik gefascineerd.

Waarom lustte ik al heel mijn leven geen koffie? Waarom lust ik ‘plots’ deze koffie wel? Waar zit het verschil?

Mijn zoektocht naar antwoorden bracht me snel bij speciality coffee. Alles begint bij Arabica koffiebonen van hoge kwaliteit. Ook de locatie waar de koffieplant groeit, de wijze waarop de koffiebesjes drogen, de branding (‘de roast’) van de koffiebonen en uiteindelijk de extractie (er wordt water aan gemalen koffiebonen toegevoegd) spelen allemaal een belangrijke rol bij het zetten van een perfect kopje koffie.

Met Steenberg Koffie focus ik me op het tot de perfectie branden van uitstekend beoordeelde, niet-alledaagse specialty coffees zodat koffie een multisensorische beleving wordt.

Mathieu