Ontdek de smaakvolle koffie van Gera, Ethiopië: waar bossen en boerderij samenkomen

Gera, Ethiopië, was ooit bekend om zijn overheerlijke honing, maar vandaag de dag staat het ook op de kaart van specialty coffee dankzij de Gera-koffieboerderij. Met meer dan de helft van het land bedekt met ongerept bos en een hooggelegen ligging, biedt Gera de perfecte omgeving voor koffiebomen om natuurlijk te gedijen.

Tracon, de eigenaar van de Gera-boerderij, heeft samengewerkt met agronomen van het onderzoeksinstituut in Jimma om de meest geschikte lokale koffievariëteiten te selecteren. Momenteel oogst de plantage koffie van 228 hectare grond, maar Tracon heeft plannen om koffie te planten op de resterende 500 hectare onontwikkelde grond op de boerderij.

Wat de Gera-koffieboerderij onderscheidt, is niet alleen de focus op het verhogen van de koffieproductie, maar ook op het creëren van goede werk- en leefomstandigheden voor zijn werknemers en het beschermen van de bossen binnen zijn grenzen. Tracon is vastbesloten om duurzame landbouwpraktijken te volgen en werkt aan het verkrijgen van UTZ- en Rainforest Alliance-certificeringen. Bovendien is de koffie van de boerderij biologisch.

De koffie van Gera Farm wordt beschreven als veelbelovend. De fruitige smaken van de koffie krijgen wereldwijd erkenning en bieden de perfecte balans tussen zoet en zuur. Met Tracon’s toewijding aan duurzame landbouwpraktijken ziet de toekomst er rooskleurig uit voor de koffieproductie van Gera. Proef de unieke smaken van Gera en ontdek waar de bossen en koffieboerderij samenkomen in perfecte harmonie.