De verschillende certificeringen binnen specialty coffee: wat zijn ze en wat betekenen ze?

Er zijn verschillende certificeringen die worden toegekend aan specialty coffee. Hier zijn een aantal van de meest bekende:

Rainforest Alliance Certified: Dit is een certificering die garandeert dat de koffiebonen zijn geoogst en verwerkt volgens hoge milieustandaarden en arbeidsrechten. Dit omvat het beschermen van de biodiversiteit en het verbeteren van de levensomstandigheden van koffieboeren en hun gemeenschappen.

Fair Trade Certified: Dit is een certificering die garandeert dat koffieboeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun producten. Het bevordert ook de sociale, economische en milieuvriendelijke praktijken van koffieboeren.

Organic Certified: Dit is een certificering die garandeert dat de koffiebonen zijn verbouwd zonder het gebruik van chemische middelen en pesticiden. Dit is beter voor het milieu en voor de gezondheid van de koffieboeren en hun familie.

UTZ Certified: Dit is een certificering die zich richt op duurzaamheid en verantwoorde landbouwpraktijken in de koffie-industrie. Het bevordert ook sociale verantwoordelijkheid en milieubewustzijn.

Deze certificeringen helpen koffiebedrijven en consumenten om de kwaliteit en duurzaamheid van specialty coffee te waarborgen. Ze bevorderen ook een eerlijkere en duurzamere koffie-industrie en dragen bij aan een beter leven voor koffieboeren en hun gemeenschappen.